31 mars

Några dagar sedan jag skrev nu och sen dess har jag haft lite för mig. I onsdags var jag heldag på skolan och hade prov och avslutning av VFU kursen. Det gick bra hoppas jag. I torsdags så var det kursstart av matten och även då heldag i skolan. Skolan slutade 17 och då åkte jag direkt till jobbet och jobbade till 23. Väl hemma så slocknade jag snabbt i sängen.

Igår var det fredag och jag skulle egentligen haft föreläsning men läraren var sjuk så var helt ledig igår. Började dagen med solning och promenad med Sara. Sedan kom Nikita hit och vi fixade det sista med en present. Senare åker jag och Sara in till liljeholmen och stan för att fixa lite och sedan åkte vi hit till mig, lagade mat och såg på let's dance. Vi lagade kött, potatisgratäng och sallad. Det var super gott!

Idag är det lördag och jag har spenderat hela förmiddagen med att städa. Nu ska jag snart börja fixa håret lite. Ikväll blir det nämligen party. En tjej i klassen fyller 26 så ska fira henne. Sara kommer troligtvis hit och käkar innan vi åker för att möta upp de andra. Sedan ska Nikita och Malin sova här så ska fixa lite med täcken oså också.

Men hoppas ni alla får en bra lördag, hejsvejs!

/ n


27 mars

Idag var det min sista dag på praktiken för denna gången. Kommer vara på samma skola i samma klass nästa omgång, vilket känns skönt!

Idag var jag på praktiken 8-15:30 och sedan sen jag kom hem till nu har jag suttit och skrivit klart det sista inför morgondagens redovisning. Ska bli spännande och se hur det går, förhoppningsvis bra. Men inte fått så mycket info om de så känns jobbigt.

Nyss slängt i mig lite yoghurt och ska snart åka iväg en sväng. Sedan blir det hem och sova för att ladda inför morgondagen. Igår somnade jag kvart i tio av ren trötthet!

Bjuder på en bild jag tog igår på barnens fantastiska sagor som de fick skriva under min lektion igår.


Hoppas ni haft en bra dag!

/ n

26 mars

Lång dag idag, 8-16. Men dagen har ändå gått fort och min lektion gick bra! Barnen var super duktiga och jag har fått med mig alla berättelser hem för att läsa igenom de och gud vad underbart. Riktigt roligt, men var galet nervös imorse. 

Efter praktiken åkte jag hem, läste igenom texterna och tog mig en dusch. Nu har jag nästan nyss ätit och sitter nu och tittar på tvn. Ska snart krypa ner under täcket faktiskt. Ska försöka somna tidigt idag då jag tror att jag är i behov av sömn. Har nämligen börjat känna av halsen ordentligt. Hostar och kittlar i halsen, vill inte bli sjuk till fjällen.

Jag har kanske inte sagt det men jag åker ju upp till Sundsvall den 2:a april och den 3:dje åker vi upp till fjällen. Vi ska spendera tisdag till lördag där och förhoppningsvis är det strålande väder och snö i backarna. Ska bli så otroligt skönt! Det är jag, mamma, pappa, lilla syster och Laban som åker.

Nu ska jag diska lite sedan borsta  tänderna och sedan krypa under täcket. Godnatt!

/ n

25 mars

Några dagar sen nu..
Hela förra veckan försvann som blixten med praktik, träning och sömn. Praktiken går superbra och det är verkligen roligt att vara bland alla barnen och praktiskt ta del av de som man läst nu i några månader.

I fredags var jag på praktiken 9-14 och sedan åkte jag till jobbet och jobbade 17-08. Lördags morgonen vid halv 10 tog jag och Sara på oss träningskläderna och gick ut och sprang plus körde några övningar. Sedan jobbade jag inatt igen, 18-08. Vaknade med en redig träningsverk i rumpan imorse kan jag lova. Åkte iallafall hem en snabbis efter jobbet och sedan åkte jag in till stan till 11 för att möta upp Nikita och ta en sväng på stan.

Vi strosade runt och hade super trevligt fram till 14 då åkte jag hemåt och slocknade i soffan ganska omgående. Sov till sex ungefär och tog då tag i att planera lektionen som jag ska hålla för barnen imorgon. Super nervös, men det går nog bra!

Nu har jag precis ätit skagenlax och på tvn rullar så ska det låta. Bäddade rent sägen igår så ska nog snart krypa ner och njuta. Imorgon blir det praktik igen och håll tummarna för att min lektion går igenom felfritt!



/ n

20 mars

Idag är jag en trött tjej kan jag lova. Helt sjukt vad ovan min kropp är för långa dagar. Har börjat 8 två dagar i rad nu vilket var min vardag för några månader sen men det är som helt skilda världar. Nu är jag helt mör i kroppen och hur trött som helst. Bara att skärpa till sig då jag ska upp 8 i minst en vecka till sedan kanske det kommer någon sovmorgon.

Idag hade jag iallafall praktik mellan 8-16:30. Barnen slutade runt halv 2 men efter det var det lärarmöte och en föreläsning. När jag kom hem diskade jag bort berget från köket och sedan åt jag kycklingsallad. Nu har jag nästan nyss ätit lite kladdkaka som jag slänge ihop förut i ren panik efter socker. Som pricken över i bildade jag då mig ett nytt diskberg men det tar vi en annan dag.

Nu ska jag bara ta det lugnt, titta på tv och sedan blir det en tidig kväll!

/ n

19 mars

Halloj!
Det är redan måndag, helgen har gått väldigt fort måste jag säga. Drar den lite kort.
I fredags så började dagen med skola, sedan åkte jag hem för aatt städa ogreja. Runt 19 kom Sara, Elin, Rebecca och Andrea hit för en tjejkväll hos mig med mat, snack och musik. Det slutade med utgång för mig, Rebecca och Elin så vi dansade loss fram till 3. Hade verkligen en super trevlig kväll med alla tjejerna, måste göras oftare tycker jag!

I lördags var jag trött, jag sov till 14 vilket inte är normalt för att vara mig men med senaste tidens tidiga stress mornar men tentor oså i huvudet så var det behövligt. Var dock väldigt seg sedan, både på grund av utgång och att jag sovit så länge. Men jag pallrade mig iallafall upp, Sara kom hit och vi åkte sedan en sväng till skärholmen där jag fick med mig både byxor, kjol och tröja hem. Inte illa!

Söndagen hade jag ställt klockan på 11 så klev upp, skickade in tentan och bakade mig baugetter till frukost. Sedan runt 14 så åkte jag och Rebecca till mälarhöjden för att ta en titt förbi min praktik plats. Det visade sig till slut att jag har gångavstånd vilket är helt underbart efter att från början placerats i upplands-väsby. Vi gick iallafall sedan från mälarhöjden till telefonplan där jag solade en sväng och sedan åkte jag hem. Söndagen slutade med trevligt sällskap.

Idag är det som sagt måndag och min första dag på praktiken. Jag kommer vara i en tvåa på mälarhöjdens skola tills på tisdag nästa veckan. Jag var lite nervös imorse men det släppte så fort allt drog igång och det känns verkligen roligt! Jag var på skolan mellan 8-15 och runt 16 befann jag mig på gymmet med Sara för träning. Lär ha en redig träningsverk imorgon då det var en månad sedan vi tränade på gymmet eftersom vi börjat springa istället. Men skönt var det iallafall!

Nu sitter jag i soffan efter att ha ätit och nu ska jag slå på tvn för att titta på familjen annorlunda. Blir nog en tidig kväll idag. Hoppas ni haft en bra helg och en bra start på veckan!

/ n

15 Mars

Jag tror jag precis gjorde det... Jag tror att jag precis skrev klar min hemtenta, LOVELY!

/ n

15 Mars

Torsdagen är här och jag har varit vaken sen nio. Det är klarblå himmel och solen skiner. Idag har jag drama lektion 13-16, känns lite onödigt men bara att pallra sig dit. Annars händer inte så mycket idag, ska göra klart tentan så den är helt färdig bara.

Imorgon är det fredag, går i skolan 9-12 och på kvällen så kommer tjejorna hit så ska vi umgås så får vi se vart det slutar.

/ n


14 Mars

Glääääääääädjeeeeee!
Fick nyss reda på grammatiktentan som vi hade i förra kursen. Ni vet den tentan som jag var säker på ett få göra om. Men jag klarade den, wiiiiiihoooo! Fatta vilken lättnad och glädje att kunna lägga den bakom sig. Åh, älskar livet just nu!

/ n

14 Mars

Så var det onsdag gott folk.
Jag har suttit och pluggat sedan halv 10 och tentan börjar nu sakta men säkert närma sig sitt slutgiltiga resultat. Efter att ha suttit i ett antal timmar med fokus på både böcker och datan så börjar huvudvärken smyga sig på så jag tänkte faktiskt nu ta en liten paus, byta om och sedan gå ut och springa en sväng.

Sedan ska jag ta en snabb dusch, plugga lite till och sedan skulle jag behöva städa här hemma. Vill hinna med en solning också. Men vi får se vart det slutar. Kanske stupar efter springturen. Wish me luck!


/ n


13 Mars

Just nu hoppas jag inneligt att det blir som planerat och att vi kommer iväg till fjällen vecka 14. Jag, mamma, pappa, lillasyster och laban, underbart hade det varit. Åker iallafall upp till Sundsvall den andra april och förhoppningsvis blir det då fjällen under den veckan. Ser framför mig en dag i backen med strålande sol och bara umgås med min älskade familj.



/ n

13 Mars

Gokväll!
Idag är det tisdag och jag hade föreläsning 9-11 imorse. Efter den så var jag kvar på skolan en stund med Nikita och My. Var hemma igen runt 14 och då var jag så galet trött och seg i huvudet att jag gick och la mig i sängen, så trött men tankarna bara snurrade omkring vilket gjorde att jag somnade inte på ett bra tag. Unnade mig att sova lite och sedan när jag vaknade blev det dusch. Efter det lagade jag mat och nu sitter jag i soffan och har precis ätit.

Imorgon är det onsdag och jag är ledig. Mitt mål är att imorgon ha skrivit klart tentan och sedan på torsdag eller fredag bara titta igenom och kunna ändra små fel. Om mitt mål går igenom så har jag alltså helgen fri från plugg vilket jag kommer utnyttja på bästa sätt. Skönt vore det, så nu jävlar!

Har börjat sola lite solarium nu på slutet, har solat två gånger än så länge men gud så mycket fräshare man känner sig när man får lite färg på kroppen, iallafall jag. Får se om jag unnar mig lite solning imorgon också innan pluggningen.

Hoppas att ni alla haft en bra tisdag, herrå.

/ n


12 Mars

Gooodag!
Idag har jag varit ledig, dvs lektionsfri dag men har ändå suttit med tentan nu i ungefär 6 timmar. Så sjukt seg i huvudet nu vill jag lova! Sa till mig själv förut att jag skulle gå ut och springa en sväng i det fina vädret när jag var klar men just nu har jag huvudverk och är allmänt trött så antingen tar jag mig i kragen senare eller så inte alls.

Nu lägger jag iallafall plugget åt sidan för idag och laddar om inför imorgon. Satt nyss på tvn och det är repris från the voice så lär somna till de.

Skriver kanske nått senare, hejdå!

/ n

10 Mars


En liten stund senare hade hon hittat ett nytt gömställe.

/ n

10 Mars

Goddag!
Idag är det lördag och här skiner solen. Jobbade till 8 imorse och var hemma runt 9. Då placerade jag mig direkt vid köksbordet med alla böcker och papper och påbörjade min hemtenta, duktigt! Har fortfarande mycket kvar men nu jälvar ska jag lägga ner tid på det här, har ju trotts allt en vecka kvar tills inlämning. Jag satt och pluggade mellan 9-13 ungefär så blev några timmar.

Nu har jag nästan nyss ätit lunch bestående av yoghurt och flingor.

Min lilla My slutar aldrig att förvånas hon. Som många vet så har jag ett ganska stort utrymme under min säng (gästrummet) där My brukar hålla till när hon tröttnar på mig. I några veckor nu så har hon hållt på med något där inne som jag inte fattat var hon gjort, det har låtit lite som att hon "möblerat om", när hon väl gör det så lockar jag ut henne och tänker inte mer på det. Men idag så kom hon ut med en liten tapetbit därifrån vilket gjorde att jag fick en liten klump i magen. Var alltså tvungen att krypa in och titta vad hon gjort!

När jag kommer in så sitter tapeten kvar på väggen vilket var en lättnad. Däremot har hon sakta men säkert rivit ner en tunn list som sitter på min säng, så därav träflisorna. Pjuh att det inte var klösmärken hela väggen iallafall.

/ n

8 Mars


Trotts blomman är det svårt att tycka illa om lilla My


/ n

8 Mars

Gokväll!
Idag är torsdag och jag har tillbringat hela dagen i skolan, nämligen 9-17. Var väldigt trött i huvudet efter dagen och längtade efter att få komma hem och äta lite middag.

Min kära underbara katt tyckte däremot att jag inte riktigt var värd någon middag eller slappande i soffan. När jag kom hem så möttes jag nämligen av en sönder slagen kruka samt blomjord utspritt över matta och golv. Min fina orchide som äntligen hade slagit ut en liten blomma hade hon rivit ner. Okej att krukan gick sönder men att hon sedan gnagt av blomman helt uppenbart för att jävlas, inte snällt! Som ni kan räkna ut fick jag skjuta lite på middagen och städa upp allt.


Aja, efter det fick jag iallafall i mig lite mat och sedan dess har jag bara tagit det lugnt och nyss duschat. Imorgon går jag i skolan 13-16 och sedan väntar jobb 18-08. Om jag inte skriver något imorgon så vill jag önska alla en trevlig helg!

/ n

7 Mars

Hejsansvejsan!
Idag är det onsdag och jag har varit ledig. Dagen till ära har jag tillägnat åt plugg, solning och springning med Sara och nu ska jag snart äta lite bakpotatis med skagenröra och slappa i soffan.

Känns skönt att ha tagit tag i tentan lite idag, nu ska jag fasiken lägga ner tid på den!

Ingen resa är ännu beställd men pappa ska ringa mig sen så ska vi prata lite datum. Jag hoppas verkligen att vi kommer iväg, behöver lite strand och sol just nu.

/ n


6 Mars

Nämen...Oj....Va...Ska jag försöka våga mig tillbaka?

Okej, jag gör ett försök. Mitt liv är ganska trevligt nuförtiden om man bortser från all ångest med plugg. Just nu finns det ganska mycket ångest över mig och det är väl därför jag kände för att skriva lite. Det jobbigaste av allt är ju att jag kan minska min egen ångest genom att bara ta tag i saker men istället härdar man sig själv, dumt!

Det jag har ångest över är att vi har en hemtenta som ska vara inne nästa vecka, en drama uppgift som ska vara inne nästa vecka, en VFU på inkommande som skolan strulat till det med men försöker fixa, samt en gammal tenta som ligger i ryggen som vi snart får reda på och risken är ganska stor att jag får göra om den. Suck..

Min underbara lillasyster har varit här i helgen, mycket trevligt. Hon kom i fredags och imorse följde jag henne till tåget. Efter att ha lämnat henne så åkte jag vidare till skolan. Hade föreläsning 9-11, sedan gick jag och Nikita till datasalen och skrev lite om VFU:n.

Efter det åkte jag hem, åt mat och sedan gjorde jag faktiskt klar drama uppgiften. Eller jag har skrivit allt men kommer nog ändra lite smått innan jag skickar in den, skönt iaf! Jag hann precis klart innan Sara ringde och då var det bara att svida om till träningskläder, vi gick sedan ut och sprang! Var inte ett dugg peppad men gud så underbart det var efteråt, så stolt över oss.

Min snälla mamma och pappa har ju förövrigt anmält mig till midnattsloppet vilket också är en liten ångest.


Efter springturen i kylan och solen så tog jag en varm dusch och sedan har jag tittat på curling och ätit mat, nu ska jag se big brother och sedan sova. Imorgon är jag ledig men ska ställa klockan, kliva upp och ta tag i tentan! På eftermiddagen blir det kanske träning och förhoppningsvis en resa bokad, vill verkligen ha värme nu.

Det blev några ord iallafall, enjoy!

/ n

RSS 2.0