One week left

Tänker börja med att önska alla en trevlig valborg!

Idag är det torsdag och en vecka kvar i thailand. Ångesten börjar komma mer och mer. Idag har vi bara slappat på stranden, pressat med lite olja och njutit!

Träffade även en familj här på hotellet för 3 dagar sedan och igår åt vi lunch och middag gemensamt. Mycket trevligt. även idag åt vi lunch tillsammans. Deras sista lunch i thailand för denna gång de sitter nu nämligen på krabi flygplats i väntan på flyg till bangkok och sedan hemgång. Lite tråkigt, de var trevliga prickar.

Annars har det inte hänt så myycket de senaste dagarna, solen har skinit och det har varit varmt och skönt.

På söndag flyger vi upp till bangkok för att spendera tre dagar där. Hoppas att det blir roligare denna gång! Förra gången ville vi bara hem när vi var där. Jo det är nämligen så att vi har en tuk tuk förare som vi fixade skjuts med första veckan vi var här på koh lanta han skjutsade oss till saladan och hem. Sedan när vi nu kom tillbaka hit till koh lanta så mötte vi honom igen inne i saladan och han blev lite chockad då han trodde att vi inte skulle komma tillbaka. Men där stod vi och nu är han våran chaffis igen. Mycket skönt. Adam heter han.

Börjar bli lite tråkigt här nere nu, allting börjar stänga och allting är typ "out of season". Cassandra tänkte beställa en banana split igår på hotellet men dom hade inga bananer så det blev ingen. Lite tråkigt när dom börjar plocka undan när det faktiskt bor folk här. Men det är bara att stå ut, det är ju som sagt låg säsong.

Nu ska jag kila, hoppas allt är bra! Hörs

Bilder

Phi Phi


Phuket


Koh Lanta


Koh Rok

Koh Rok

Halloj!
Idag var det heldag på koh rok som gällde för oss. Vädret kunde inte ha varit bättre! Båten kom och hämtade oss här i morse vid 08:30 då vi började resan neråt. Vi plockade upp lite folk på vägen och vi blev sammanlagt 20 personer. Väl framme vid koh rok så gjorde vi ett stopp för snorkling från båten, jag cassandra och pappa hoppade i och det var underbart klart vatten såg massa fina fiskar samt korallrev. Såg bland annat Nemo, de ni :)

Efter den snorklingsturen så åkte vi vidare till ett annat ställe vid ön för att ytterligare snorkla från båten det var lika fint på det stället! Sedan åkte vi in mot land där vi skulle stanna i två timmar, vi åt lunch badade, solade och snorklade. Där vågade sig även mamma på att snorkla och även hon fick se endel fisk!

Koh Rok är nog ett utav det finaste ställen som vi varit på, så himla klart vatten! Helt underbart. Det farliga med att ha en heldag med snorkling är såklert solen som gassar på ens rygg. När man är i vattnet hela tiden så känner man inte att det tar såpass mycket som det faktiskt gör. Vi hade smörjt in oss allihopa men ändå ser nu alla ut som kräftor. Men vi har klarat oss undan blossor och hättan och det röda lägger sig troligen tills imorgon.

Efter 2 timmars stoppet vid stranden så gav vi oss vidare till ännu ett ställe där vi skulle snorkla, men man var hyffsat slut i kroppen efter dagens gång i solen så det var endast pappa som snorklade i våran familj, vi andra låg på båten och höll tillbaka spyan. Det guppade en hel del och vi ville bara åka hem. Efter en stund åkte vi iallafall tillbaka hemåt och illamåendet la sig. Vi kom hem bara för en liten stund sedan och nu väntar vi på att solen ska gå ner så att vi kan gå ut. Haha, ganska less på solen för idag. Men imorgon blir det nya tag! Men vi får se om vi badar något i havet imorgon eller om det bara blir poolen, havet består nämligen av en heldel maneter just nu. Dock bara små, men det är inte så skönt att bli bränd ändå.

Ikväll LOVAR jag att lägga upp bilder det blir en heldel, från phuket, koh lanta, phi phi och koh rok!

Ha det bra så länge :)

Vackert väder, solen skiner idag, oboy!

Så har ännu en dag runnit förbi. Den har även den som många andra dagar spenderats på stranden i solen, alltid lika härligt!

Imorgon ska vi ut på en tur. Det blir speed boat ner till koh rok för snorkling. Ska blir roligt eftersom det ases som det bästa dykvattnet där nere så hoppas på att se mycket under ytan. Blir borta hela dagen. Blir hämtad här på hotellet runt 08:30. Kameran följer självklart med så lite bilder kommer jag nog kunna bjuda på.

Annars så är allting bra förutom att vi alla nog börjar få lite ångest på att vi snart ska åka hem. Såklart ska det bli lite skönt att komma hem också då vi är ganska less på thai maten men stranden, solen, havet och värmen vill nog ingen av oss åka ifrån!

På söndag så flyger vi ifrån krabi upp till bangkok och där kommer vi vistas i 3 nätter innan hemgång. Känner mig inte så pepp på att åka dit nu kan jag lova. Men nu är det så och det är bara att njuta av läget och hoppas på att man kan få se en annan del av Bankok denna gång.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan klä mig för kvällen, får se om det blir middag inne i Saladan ikväll eller om vi äter här på stranden.

Lovar att jag ska uppdatera med lite bilder ikväll också, så håll ut :)

Home sweet home

Shit vad jag älskar detta ställe! Vi kom nyss fram till Koh Lanta efter en 4 timmar lång bilresa från phuket. Efter 4 dagar med taskigt väder i phuket har vi nu återvänt till paradiset, solen skiner det är jätte varmt och havet ser helt bedårande ut. Nu ska vi gå och äta lunch och sedan blir det stranden.

Nu har vi gratis uppkoppling igen vilket innebär mer inlägg.

Hörs!

Ett tag sen

Halloj!
Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Inte riktigt haft orken och sedan kommer vi inte ut på internet på min dator. Vi har iallfall lämnat phi phi och befinner oss nu i phuket med hopp om lite mer folk och en härlig strand blev vi ännu en gång besvikna. På stranden visas det röd flagg och vågorna är inte att leka med så de två dagar som vi har spenderat här har vi legat vid poolen. Inte fy sam det heller men att kunna ligga vid stranden där sanden är som potatismjöl och bara njuta är ju inte helt fel.

Som sagt var så saknar vi att kunna glassa på standen och frågade därför om vi möjligen kunde få checka ut tidigare än bestämt. Men det gick inte eftersom vi redan hade bokat upp oss i 4 nätter. Lite synd eftersom vi vill fira mammas födelsedag på bästa möjliga sätt. Men nu är det som det är och vi får göra det bästa av situationen.

På söndag åker vi alltså vidare härifrån och då blir det troligen koh lanta igen. Man märker verkligen att det är thailands paradis när man väl kommit därifrån, när vi åkte ifrån klagade vi en heldel efter att ha varit där i 1 vecka. Allt från att det var lite folk, samma mat och lite att göra. Men som sagt så känner man att koh lanta är något som ändå har allt. Stranden, havet, poolen, fina hotell, ja allt i ett. Så det blir att dra sig ner dit igen i hopp om att solen finns kvar och havet är lika varmt.

Annars så är det fin fint med oss! Det börjar bli lite långsökt med maten men det är något man får leva med. Känns som att vi har varit här en evighet och när vi inser att vi har 2 veckor kvar så känns det "konstigt" men också underbart skönt!

Hoppas att alla ni mår bra och att ni har tålamod att vänta på nya inlägg. Så länge vi inte har gratis nät så kommer det nog inte uppdateras så mycket men när vi är nere på koh lanta igen så har vi gratis nät och då kommer det att bloggas mycket mer, samt läggas upp bilder.

Vi hörs!

Och grattis mamma på 40 års dagen, hipp hipp hurraaaaa :) (24/4-09)


Varmt

Nu är vi framme på phi phi. Efter en ganska hög förväntan på detta ställe blev vi lite besvikna. Det har inte klaffat riktigt rätt mellan bilderna man hade i huvudet om detta ställe och hur det var. Men nu är vi här och har bokat upp oss tre nätter på ett hotell.

Har nyss varit och ätit lite middag och nu sitter jag och cassandra på ett internet cafe medans mamma och pappa sitter och tar sig varsin drink. Det är superduper varmt här och efter båtturen så såg vi fram emot ett svalkande dopp i havet men fyfan vad varmt det var i vattnet. Helt seriöst så brände man sig nästan, det var runt 40 grader i vattnet.

Testade även att finna ett trådlöst nätverk på hotellet men det fanns inte, vilket innebär att jag inte kommer blogga lika mycket som förut.

Hoppas att ni ala har det bra där hemma! Nu ska jag gå bort till mamma och pappa.

Pappas dagbok
Dag 9

Näsblod

Phi Phi

Idag är det söndag och vi har nästan nyss varit och ätit frukost. Idag ska vi åka vidare till phi phi och det ska bli skoj. Mamma och cassandra har lyckats få blossor båda två och kommer därför inte kunna vara i solen så mycket. Pappa är fortfarande sjuk, snorig, hostig och hes. Själv är jag himla frisk. Jag har inte ont eller bränt mig någon stans, det känns vädligt skönt att kunna vara i solen utan att behöva oroa sig. Såklart smörjer vi in oss, men vet inte om man ska säga bu eller bä åt solskyddsfaktor. Varken jag eller mamma har aldrig bränt oss på armarna men när vi hade solskyddsfaktor där så brände vi oss. Samma sak med mammas läppar, hon använde solskyddsfaktor läpsyl och hennes underläpp är typ dubbel. Hon brände sig på läpparna alltså.

Men annars ska vi inte klaga, vädret är på topp och det är hur varmt om helst! Klockan 1 går våran båt till phi phi från hamnen och runt 12 så går det en bil här ifrån hotellet bort. Ska bli skönt att åka båt idag eftersom det är såpass varmt, det är skönt att vara i solen när det blåser. Jag tror och hoppas att man kan sitta ute. Till phi phi tar det cirka 1 timme härifrån så det är inte en så jätte lång resa.

Jag har ingen aning om hur det står till med öppna nät på phi phi. Här på koh lanta har jag ju haft turen att kunna koppla upp mig på hotellens nät och kunna surfa gratis på min lilldator.

Nej, nu blir det till att packa det sista och sedan kanske gå ner på stranden för att avnjuta koh lantas strand en sista gång för detta år.


Pappas dagbok

Dag 1
Pappa bränner sig, aj!

Dag 2
Pappa bryter lilltån

Dag 3
Pappa myggbiten

Dag 4
Pappa slår i mittentån

Dag 5
Solfrossa

Dag 6
Diarré

Dag 7
Uppsväldt öga, myggbett

D
ag 8
Snorig

Det är hårt att vara pappa. Och som ni kanske förstår ligger nu pappa inne i sängen på grund av sjukdom och vi andra sitter ute på altanen. God natt

Sista dan på koh lanta

Mamma Lena som bloggar.

Nu sitter vi på verandan efter en het dag på stranden. 50 grader i solen och 35 i vattnet.God mat inne i saladan. Vi gör inte så mkt på dagarna men dagarna bara rinner iväg,har nu varit borta en vecka. I morgon åker vi vidare med båten till PhiPhi, det skall bli roligt eftersom vi aldrig har varit där.




Fixat

Nu har jag trixat så nu går det minsann att klicka upp bilderna i ett större format! ENJOY :)

16/4-09, 17/4-09

16/4-09





17/4-09


Dagens händelser

Idag är det en vecka sedan vi åkte hemifrån. Vi mår bara bra allihopa och solbrännan börjar ta sig. I luften är det cirka 40 grader varmt och 30 i havet.

Idag har vi varit ute på utflykt, med spända av förväntan åkte vi med bil ifrån hotellet imorse vid 08:40 mot djungeln. Väl framme blev det long tail genom djungeln och regn skogen. Det var väl inte sådär jätte mycket att se och med en liten besvikelse såg vi fram emot en strand med bad. Första ö stoppet blev en öde ö mitt ute på havet där det var cirka 50 grader. Inte så jätte populärt fårn våran sida som redan var dränkta i svätt och endast ville ta oss ett bad. Stannade där cirka 3 minuter och sedan åkte vi till ännu en strand. Där fick vi äntligen bada och det var väldigt skönt!

Efter det så åkte vi till en liten by där vi fick börja med att ta på oss kläder (t-shirt, byxa) och sedan gå cirka  5 km under gassande sol.  Väl mitt ute i ingenstans så var vi framme hos en familj där vi skulle få äta lunch. Vi fick börja med att dricka ur kokosnötter och sedan även smaka på dess innehåll. Det var väl sådär, en annorlunda smak men nu har man testa något nytt.

Sedan var det dags för mat. Vi åt och dom såg på. Kan ju inte påstå att det var lite mat man fick, de kom med nya skålar hela tiden och tillslut tog det stopp. Till efterrätt fick vi smaka färsk frukt direkt plockad från skogen. Det var 2 sorters mango och papaya. Det var det bästa på den måltiden.

Efter det så trodde vi att vi skulle få åka hem, men ikke san ikke. Då var det dags för guiden att gå för att be, han sa att han bara skulle vara borta i cirka 30 minuter. Men tro mig 30 minuter mitt ute i djungeln känns som en evighet! Efter en stund så kom han iallafall tillbaka och vi fick gå dom roliga 5 km igen. Väl framme vid hamnen så fanns det ingen båt och vi fick även nu sätta oss för att vänta på att få åka hem.

Vi kom iallafall hem till hotellet på eftermiddagen och då slängde vi oss alla i havet efter att ha tagit vätskeersättning. Huvudet dunkade och kroppen var trött. Nu har vi precis kommit hem efter en god middag inne i saladan. Vi har även bestämt oss efter dagens tur att vi inte orkar resa vidare imorgon utan stannar istället här i 1 natt till och åker istället till phi phi på söndag. Nu sitter vi och väntar på att klockan ska bli 15:45 hemma då det ska sändas på radio guld om en tävling som pappa var med på. Daniel (cassandras pojkvän) var den tappre som stället upp istället för pappa. Det var 5 kamp på nöjeshallen. Heja Daniel!

Jag vet inte vad som hände med bilderna i förra inlägget. Har märkt att de inte går att klicka upp i större format. Tråkigt, får se om jag slänger in ett till inlägg med samma bilder för ett nytt försök. Kommer även in bilder från dagens bravader i ett annat inlägg.

Hoppas att alla mår bra så hörs vi!

Solbränna

Lite ont i kroppen har vi alla i familjen nu efter 5 dagar i paradiset. Denna dag har sett ut som alla andra, alltså bad, sol och mat. Vågorna är ganska stora här så för att ta nytta av dom införskaffade jag och cassandra två surfplattor. Vid rätt ingång i vågen så åkte man väldigt långt. Mamma var väldigt road.

Vi har nyss kommit hem från saladan efter en god middag. Nu sitter vi ute på mammas och pappas balkong bland myggen.  Imorgon blir det att hyra moppar och åka runt på ön. Om cassandra kropp tål det vill säga!

Här kommer lite bilder från dagen. När den röd prickiga ramen runt bilderna har gått bort kan ni klicka på bilderna för att se dom i ett större format.

 

Bilder



Flytt

Nu har vi precis ätit frukost och packat. Idag flyttar vi nämligen till ett annat hotell här på stranden, ett hotell längre upp. Där ska vi bo i bungalows med altan mot vattnet. Det blir mysigt, så man kan sitta ute på kvällarna och titta på solnedgången.

Vi blir hämtade här klockan 11:00. Annars blir det inte mycket göra idag. Bo in sig på det nya hotellet och som vanligt bara bada och sola. Men det blir nog inte så mycket sånt för oss idag eftersom de flesta av oss har ont i våra kroppar efter gårdagens vattenkrig.




Svar på kommentar:
Hej Bea! Vad härligt att det är fint hemma. Här är allting bra och det är mycket varmt. Ungefär 30 gradder i skuggan och runt samma temperatur i havet. Maten är god och man börjar få lite färg på kroppen. Nästa stopp för oss blir nog phi phi island. Men vi kommer att stanna här på koh lanta i ca 4 dagar till innan vi drar oss dit. Hoppas allt är bra med dig och att du får ett skönt påsklov :)

Vatten krig

Som sagt så firar dom nyår här i thailand just nu. De började fira idag och det kommer pågå i 2 dagar till. Det kallas song kran och dom firar med vatten krig. Helt sjukt. Idag runt 12:00 på dagen så gick vi ut mot vägen med våra vatten pistoler och efter hela vägen på kanterna så stod det personer överallt med pistoler och stora tunnor med vatten i. Alla som åkte föbi blev ju hyffsat blöta kan jag lova.

Det stod bland annat folk mittemot oss som inte var lika snälla som oss. Dom hade nämligen mycket vatten och det var iskallt! Och då menar jag verkligen iskallt. Dom hade nämligen is i sitt vatten och man fick ju några såna hinkar över sig. Bland annat när jag stod och filmade och hade kameran i andra handen så kom det en thailändare bakifrån och tömde en hink över mig och sa "happy new year". Kan ju lova att jag skrek ganska högt vilket kommer att höras på videon.

Nu är klockan 23:00 här och kvällen har vi spenderat inne i Saladan (stan). Ätit god mat och glott lite i affärer. Kom hem för ungefär 2 timmar sedan, då spelade vi lite spel och nu liggar jag och cassandra inne på vårat rum och ska snart sova. Kan ju även påpeka att när vi kom in till saladan och började närma oss stället som vi skulle äta så stod det fullt med turister med massa vatten och vem tror ni belv blöt? Jo, jag! Killen sprang direkt fram mot mig med sina två flasor med vatten och tömde ut dom över min rygg. Så från att vara ny duschad och torr var jag blöt och kall. Det är väldigt fuktigt här nere också så även fast det är varmt så torkar inte kläderna så där satt jag på resturangen helt blöt.

Bjuder på en bild som jag tog lite snabbt idag innan vi skulle åka till stan. Så här ser jag ut efter 3 dagar i thailand. Kan säga att jag är ganska röd och har ont som fan på bröstet och axlarna även fast jag spenderat dagen i skuggan!


God Morgon

Har nyss varit och ätit frukost efter en morgonpromenad med mamma på stranden. Solen skiner även idag men även fast jag satt i skuggan hela dagen igår så har jag lyckats bränna mig på axlarna. Så även idag blir det en dag under parasollet.

Idag är det thailändskt nyår här vilket innebär att det är vattenkrig. Alla går typ runt med vatten pistoler och skjuter på varann. Så idag går man nog inte säkert torr någonstans.

Angående det som just nu händer i bangkok, så vet vi om det. Men vi hade inte vetat någonting om vi inte varit ut på internet eftersom vi är så pass långt därifrån så är det ingen fara och inget som oroar oss. Däremot kan det bli jobbigt om det fortfarande håller på när vi ska hem. Men allt är bra med oss, och som sagt så påverkas vi inte av det som händer i bangkok. vi är 1 timmes flygning därifrån.

Nu ska jag borsta klart tänderna och sedan ska jag ut till poolen och de andra.

Bjuder på en bild också på mig och cassandra från första kvällen då vi skulle gå och käka.

Vid poolen

Sitter just nu vid poolen och skriver. Solen står fortfarande högt på himelen och klockan är ca 5. Idag har vi bara tagit det lugnt, sov ganska länge då vi inte klev upp förens runt halv 10. Åt då frukost och sedan la vi oss vid poolen. När det var dags för lunch promenerade vi längs stranden en bra bit bort. Vi åt och sedan tittade vi på ett hotell som vi ska flytta till på tisdag.

Efter det så gick cassandra och gjorde flätor och jag passade på att ta lite massage. Det blev en body scrub och jag kan säga att det gjorde skit ont på vissa ställen. Typ på benen och på armarna. Men nu efteråt känns det hyffsat, förutom att jag känner mig som en tomat då in kropp är ganska känslig mot sånt

Nästan nyss varit ner till havet och tagit ett dopp. Det är sjukt varmt i vattnet, varmare än i poolen! Solen har skinit hela dagen så något regn ser vi inte så långt ögat når. Det var nämligen stor regn prognos över internet. Men här är det varmt och skönt.

Hoppas att ni har det skönt där hemma också och att vårvädret har kommit och snön smällt!

I Thailand

Hej, nu sitter jag i thailand på koh lanta. Det fanns öppet nät här så jag kan sitta på min lilla dator. Vad vi vet än sålänge så kommer vi bo kvar här i 3 nätter och sedan söka nytt boende här på koh lanta. Vi blir här i en vecka och sedan åker vi vidare men vart vet vi inte än.

Klockan är nu strax efter 6 här och för ungefär 1 ½ timme sedan masade sig familjen från solstolarna in och duschade. Snart ska vi åka in till saladan och käka mat. Jag och cassandra tog en strand promenad idag med våra vita kroppar och solen tar som fan. Det har varit molnigt idag men sjukt varmt och fuktigt. Jag har iallafall lyckts bränt mig lite i ansiktet så nu blir det till att vara försiktig.

Nu ska syster låna datorn lite och sedan blir det tuk

Imorgon

Imorgon beger vi oss iväg. Ikväll är det alltså sista natten på 1 månad hemma. Imorgon börjar dagen med tidig uppstigning, tåget mot arlanda går härifrån 08:11 på morgonen. Sedan så blir det lite väntetid på arlanda och sedan går planet runt halv 3 till thailand. Kommer att vara grymt nervös och spänd innan påstigning av planet och vid lyft. Men efter det brukar det släppa, när man väl är i luften och på bra höjd så kan man släppa allt och känna att man är påväg till paradiset. Ska självklart försöka blogga där nerifrån och att det går är det ingen tvekan om men frågan är hur mycket tid jag vill spendera framför datan. Men när jag väl sitter så ska jag försöka uppdatera er med det mesta.

I en månad framöver kommer alltså denna blogg vara som en resedagbok för mig, det mesta kommer att kretsa kring thailand och hur jag har det och vad jag gjort.

Nu ska jag snart ta och borsta tänderna och lägga mig i sängen. Vi hörs imorgon.

Ida, du vet att du är en underbar person och jag är verkligen väldigt tacksam över att ha dig som vän! Jag kommer att sakna dig så mycket, men när jag kommer hem igen och då ska vi ses och umgås som aldrig förr <3

Studentmössa


2 dagar

Nu börjar det brännas, det är inte långt kvar till dagen D. Det känns i magen. Imorgon är det sista dagen hemma och den ska spenderas med först Elin på förmiddagen sedan hos mormor och morfar tillsammans med kusinerna då vi ska äta påskmiddag sedan på kvällen kommer Ida hit och säger hej då och fixar lite med det sista. Sedan på fredagen lämnar vi sundsvall med X2000 klockan 08:11 på morgonen. Känns sorgligt men ändå så himla skönt när man ser sig själv på stranden i solen med havet.

Sov gott

Kvällen

Har spenderats med Ida. Hon kom hit runt 8 och snackades det lite och sedan blev det att slå på en film. Såg på Marley and me och i slutet av filmen gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Usch, så jobbigt att se när en hund avlider och man själv varit med om det 2 ggr. När veterinären kommer in med sprutan och säger att det kommer gå fort och hunden inte känna något. Väldigt jobbigt när alla bilder bara rusade förbi. Men överlag var filmen bra, men jag ser nog inte om den pga att den drog upp mycket från förr.


Full fart

Denna dag började med att jag klev upp runt 11, åt frukost och sedan gick jag ut med laban i skogen och det var fan som ett helt träningpass. Snön håller på att smälta vilket gör att man på var och vartannat steg sjunker ner en bit. Efter att jag kom hem började jag iallafall på en gång med att plocka ihop lite här i huset och sedan började jag damtorka har nyss damsugit. Så nu är städningen i hela huset färdigt nu ska jag sätta mig och försöka göra klart psykologin också, skulle vara väldigt skönt så kan jag släppa det sen.


Inge mer skolan innan avfärd

Nu har jag gått klart mina skoldagar innan vi beger oss till sol och bad. Känns grymt skönt att bara kunna ägna sig åt det som man vill innan man åker. Att umgås med kompisar och packa det sista i lugn och ro.

Denna dag har varit ganska jobbig, jag märker mer och mer hur stressad jag egentligen är. Började med skola och på psykologin så fick jag, hanna och tone gå bort till foto och jobba på datan eftersom vi är klar med det mesta. Men istället för att ägna mig åt psykologin så skrev jag ut bröllopsbilderna, sprang mellan skrivaren, beskäraren och datan i 1½ timme tror jag. Sedan hade vi samhälle och jag kunde verkligen inte sitta ner, gick ifrån lektionen ett antal gånger för att undvika att somna.

Vid halv 12 gick klassen iallafall bort mot hedbergska och hämtade ut studentmössorna. Gick väl på sisådär 5 minuter. Sedan gick jag med raska steg bort till foto igen för att skriva ut bilder på studentklänning som jag vill sy upp. När väl det var gjort kunde jag pusta ut i några minuter och sedan ta 12:05 bussen hem. 

Tog bilen hem, slängde i mig mat, slängde in laban i bilen och sedan åkte jag till mormor och morfar för att dra med morfar på en promenad. Vi åkte bort till klockarberget och tog en sväng i skogen. Det var skönt och sedan åkte vi till dom igen och hann inte mer än in så satt jag i bilen igen, följde då med morfar in till stan och hämtade en tv. Sedan hem till mormor och morfar, hämta cassandra och sedan åkte vi hem. 

Väl hemma satt jag mig i soffan med psykologin och skrev lite på den. Känns tungt att jag varje sekund måste anstränga mig med att hålla ögonen öppna. Har nyss tagit en dusch men piggare kan jag inte påstå att jag blivit. Blir en tidig kväll idag. Ska lägga mig vid 9 och titta på andra avenyn och sedan blir det sova.

 

Studentmössan

Yes, idag var vi på skolan och hämtade ut våra studentmössor. Så här ser min ut. Riktigt nöjd.

  

Resfeber

Shit, nu känns det att det börjar dra ihop sig! Packade väskan idag och nu har jag väldigt ont i magen, svin nervös. Känns iallafall grymt skönt att ha packat väskan full med sommar kläder, klänningar, shorts, kjolar, linnen, flippflopps, m.m. Grymt najs! Nu är det inte många dagar kvaar hurreni. Hela 3 dagar.

Idag var jag iallafall in till skolan och skrev ut alla bilder till min portfolio, var även ner på bokia och handlade en pärm med palstfickor. Efter att jag satt in bilderna i den så överlämnade jag den till läraren som ska ha den tills jag återkommer. Känns skönt att ha det färdigt. Och ikväll var även Marie här, jag plåtade deras bröllop i sommras och vi gick igenom lite bilder som jag ska skriva ut. Fixar det ganska fort och förhoppningsvis blir det färdigt imorgon.

Imorgon är det även uthämtning av studentmössan! Shit, vad konstigt det kommer att kännas när det kommer stå mitt namn på den. Då får man sig en riktig kick i baken som får en att inse att man faktiskt kommer sluta skolan detta år. Hoppas att man blir nöjd med resultatet bara. Lovar att jag fotar den från alla håll och kanter imorgon och lägger in den.

Nu ska jag snart krypa i säng, god natt.

Home sweet home

Ja, äntligen hemma igen efter trippen till skellefteå. Bodde på ett jätte fint hotell, men hemlängtan tog över. Kändes jobbigt att sista helgen som man är i Sverige skulle spenderas uppe i norr, bort ifrån allt. Menmen, nu är det gjort och helgen har ändå varit bra. Men nu är jag hemma och det är skönt.

Resfebern börjar växa sig fram och nu är det inte långt kvar, 5 dagar. Imorgon blir det skolan för att prata lite om min portfolio och dra ihop lite minneskort från några klasskompisar som jag ska ha med mig.

På kvällen kommer Marie och troligen sötungen själv Hanna hit för att prata med mig om bröllopsbilder som jag ska skriva ut.

Kvällen har iallafall spenderats med den bästa, vi gjorde inte så mycket bara satt i soffan och glodde på tv. Det som är så skönt med oss att vi kan sitta helt lugnt i en soffa framför en tv och bara slappa tsm. Soft. Nu liggar jag iallafall i sängen och ska snart stänga av datan och sova.

Vi hörs imorgon, god natt.

Surt

Förlorade matchen som vi spelade klockan 10. Det var jämt och efter 8 omgångar så stod det lika och det blev extra omgång. Vi hade matchen och sista stenen vi skulle göra var en uppen slagning för vinst. Men med oturen på våran sida vägrade stenen att curla och gick förbi, så vi förlorade därmed matchen med 5-4. Riktigt surt!

Nästa och sista gruppspels matchen spelas 16:30 idag. Vinner vi den matchen så har vi fortfarande chansen att gå vidare till kvart men förlorar vi så är det nog kört för våran del. Så hoppas på vinst.

God Morgon

Nyss kommit upp till rummet igen efter en god frukost. Ska snart ta på mig träningskläderna och gör mig klar, iidag splar vi två matcher och den första spelas 10:00. Så runt halv 10 åker vi till hallen. Vi möter ett Skellefteå lag och vinner vi denna macth så går vi troligen vidare till kvartsfinal som spelas ikväll klockan 20:00. Går vi inte vidare till kvarten så åker vi hem efter sista matchen idag. Men målet är att ta sig till final som spelas imorgon, sedan såklart vinna den och förhoppnaningsvis åka till Prag och spela EM.

Wish us luck!

Mixed SM

Nyss kommit hem till hotellet från att ha varit i curlinghallen och spelat våran första match. Det gick bra, vi fick en bra start på spelet och det slutade med vinst. Det blev 7-5. Så det känns skönt att börja med en vinst och ha känt på att spela som lag, det känns bra och fortsätter vi såhär så har vi bra chanser att komma långt.

Vid 19:00 ska vi bort till en lokal där det är fest för curlingsällskapet. Det blir mat, musik och annat. Tills dess ska vi slappa och göra oss iordning. Jag och Maria ska snart göra oss redo för lite ångbastu innan vi ska åka.

Men först blir det att tina upp lite i hotellsängen.

Skellefteå

Nu har vi precis kommit fram till Skellefteå och checkat in oss på hotellet. Det är ett fint hotell som vi nog kommer att trivas på. Nu är det slö tid fram till 18:00 då vi ska till hallen för att träna.

Johan Palm

Ni kanske känner igen honom från idol där han samlade på sig många skrikande fans till tjejer. Nu släpper han iallafall singel och jag kan erkänna att jag inte varit så förtjust i honom när han sjunger men av ren nyfikenhet gick jag nu in på hans hemsida och där kunde man tjuvlyssna på singeln och shit! Jag tror att den kommer vara skit bra. Verkligen härlig musik, hoppas det kommer mera.


Ingenting att göra

Usch, nu har jag suttit framför den här dumburken alltför länge! Men det finns inget att göra. Skulle kanske behöva titta efter vad jag har packat med jag orkar inte, det är inge roligt att packa. Så fort jag kommer hem från Skellefteå så kommer väskan ändå bara packas upp och packas om. Jobbigt att packa.

Tänk om man bara kunde förflytta sig till olika platser, vad enkelt allt skulle va

Nedräkningen fortsätter


9 dagar kvar

Köra bil

Mycket bil körning idag känner jag och det är inte slut än. Ska snart ner till kvissle och hämta Daniel och sedan åker jag nog till Ida och är social. Så skönt att hon är hemma! Känns dock surt att jag åker imorgon.

Håret

Fan vad jag hatar mitt hår just nu, det är typ förstört. Har försökt att slingat håret blondt 2 ggr nu utan minsta resultat, blir så less. Färgen tar inte ett piss. Så nu hoppas jag på att solen i Thailand hjälper mig med blekningen eftersom färgen sviker.

Hemma

Långvarigt jag var på skolan, not. Åkte in väldigt tidigt till skolan , tog bilen imorse så åkte först ner med mamma till jobbet och sedan åkte jag och hämtade Ida. Var i stan kvart i 8 så åkte upp med Ida till skolan och sedan ner till stan för att leta parkeringsplats. Och det var tur som fan att jag åkte hemifrån den tiden som jag åkte för att i ungefär 20 minuter snurrade jag runt efter en jävla parkeringsplats. Till slut ringde jag Malin, räddaren i nöden som fixade en plats åt mig. Så 5 min innan provet hade jag parkerat. Skönt att jag han iallafall, var rätt så stressad där i slutet kan jag lova.

Men iallafall så var det nationella i svenska b som vi hade och hur det gick vet jag inte men det kändes hyffsat, hoppas på g iaf. Tiden var utsatt på 5 timmar, man fick alltså sitta mellan 08:30 - 13:30. Efter 1 timme var jag klar och jag lämnade då aulan först av alla. Skrev 8 sidor så hoppas att jag skrev något vettigt.

Nu är jag iallafall hemma och ska snart gå ut med laban, hade hoppats på att även denna dag skulle bestå av sol men det är mulet som bara den. Sedan efter promenaden vet jag inte vad jag ska hitta på, känns inte som att klockan är halv 11 precis, känns som att den är typ 3. Ska iallafall hämta syster på skolan 13:10 så får roa mig med något tills dess. Hon kanske har lust att åka in med mig och hämta mitt körkort.

RSS 2.0